середу, 23 грудня 2015 р.

Україна на вістрі голки

СНІД в Україні косить значно більше жертв, ніж у розвинутих європейських країнах. Адже СНІД - це синдром імунодефіциту.
За даними ВООЗ в Україні за 1998 рік зареєстровано 110000 ВІЛ-інфікованих. У 1988 хворих на СНІД в Україні було всього два, обидва померли у 1988-му.
Якщо у найближчі 10 років не знайдуть ефективний та недорогий засіб лікування СНІДу, половина населення України середнього віку (30-50 років) вимре. Така думка деяких експертів. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), Україна за темпами розповсюдження СНІДу випереджає всі країни колишньої Східної Європи, у тому числі і СНД. 

Кількість ВІЛ-інфікованих в Україні зростає у геометричній прогресії.
І міжнародні, і вітчизняні експерти називають, найчастіше, три причини: наркотики, Чорнобиль, зубожіння нації. Головне - наркотики. 
В Україні СНІД - “шприцевий”, тобто поширюється він ін'єкційними наркоманами. Нам страшенно не пощастило - транзитний маршрут, яким переправляли наркотики із країн Золотого Трикутника (Бірма, Таїланд, Пакистан) до Європи проходить тепер через Україну.
Ми виявилися абсолютно непідготовленими до такого повороту подій. Неможливо за два-три роки створити життєздатну систему боротьби з наркомафією. Ми і не створили.
У країну вільно прийшов наркобізнес, почалася епідемія наркоманії. А за наркотиками прийшов СНІД. 
Саме на наркоманів припадає 70% випадків зараження СНІДом. 
29% - це зараження під час статевих контактів, і 
1% - у процесі проведення медичних маніпуляцій.

Немає коментарів:

Дописати коментар